Istentisztelet minden vasárnap 10.00-től, ami a gyülekezet facebook oldalán is követhető élőben.

Gödöllői Református Egyházközség

Közösség, lelkiség, küldetés.  Közösség vagyunk, amely befogad újakat, másokat.  Ismerjük az egymásrautaltságot és tudjuk, hogy ez gazdagít minket. Hívők,  istenkeresők, ,,itt partot értek” gyülekezete vagyunk. Ezt mondta valaki rólunk: ,,itt nem kell hívőnek lenni, de lehet.”  

A hit Isten ajándéka. Várjuk, hirdetjük, átadjuk azt, amit mi kaptunk Istentől. Ő sokféleképpen kísér minket utunkon, ezért nem gondoljuk hogy egyféleképpen szólna hozzánk. Sokféleségünkben vannak közös lelki tapasztalataink: Az első az, hogy Jézus Krisztus megváltónk és urunk, mesterünk és útitársunk közösen de egyéni életünkben is. Másik közös tapasztalatunk az, hogy Isten igéje, több mint emberi szó. Ezért olvassuk, hallgatjuk, elfogadjuk és követjük. Nem vitatjuk, nem relativizáljuk, hiszen ez lelki táplálékunk és forrásunk. Erre épül lelkiségünk. Harmadik tapasztalatunk az, hogy Istennek sok népe van, nekünk pedig sok testvérünk . Szívesen működünk együtt másokkal, szívesen tanulunk tőlük és szívesen segítünk is ha tudunk.  Negyedik tapasztalatunk, hogy az evangéliumon túl, kevés az egyetértés az emberek között, ezért a nem evangéliumi témákban türelmesek és csendesek vagyunk. 

Küldetésünk változik, ahogy változik városunk és gyülekezeti tagságunk. Mint egy élő kert növényzete, olyan a szolgálatunk. Önkéntesek és lelkipásztorok együtt és külön is szolgálnak elhivatásunk és küldetésünk szerint. Ezek aktuális helyzetéről a honlapon, facebook oldalunkon, vasárnapi istentiszteleti hirdetéseinkben lehet tájékozódni. Jellemző gyülekezeti szolgálataink a város felé szolgálva az alpha kurzus, kékkereszt csoport, baba-mama kör, társasjáték csoport, Royal Rangers és a két intézményünk is: a Gödöllői Református Líceum és Gödöllői Református Óvoda.      A gyülekezeten belül korosztályi missziók vannak a baba – mama körtől kezdve az ifjúsági foglalkozásokon és csoportokon át a házicsoportokig, illetve az idősek örökzöld csoportjáig.  Sokszínű és változó közösségünket ezzel  három szóval lehet legjobban leírni: közösség, lelkiség, küldetés. 

Balogh Tamás