Istentisztelet minden vasárnap 10.00-től, ami a gyülekezet facebook oldalán is követhető élőben.

Segítsünk egymásnak szöszölve!

Nemes Ödön jezsuita atya fogalmazta meg, hogy csak szöszölve igazán jó segíteni egymásnak. Szöszölve, azaz szabadon, örömmel, szeretettel! A segítségnek ezt a formáját többször megtapasztaltuk az elmúlt időszakban. 

Amikor kértük a gyülekezet férfi tagjait, hogy segítsenek befejezni a festést, mázolást és padlóburkolást a baba-mama szobában és a mellette lévő helyiségekben, többen is jelentkeztek, de félő volt, hogy a szakértelem hiánya a minőség rovására fog menni. Ebben a helyzetben érkezett a felajánlás egyik gyülekezeti társunktól, hogy elhívhatná a tapasztalt ismerősét és vállalná az elvégzett munka kifizetését. Nem csak nekünk volt segítség, hogy be tudtuk fejezni a festést, de az ismerősnek is jól jött a kiegészítő bevétel.

Másik alkalommal a Kékkereszt csoport töltött egy hétvégét a bükkszéki házban. Ottlétük alatt látták, hogy a kerítés festése nagyon megkopott. Mikor visszatértek, egyik hitbéli testvérünk felajánlotta, hogy átcsiszolná és lefestené a kerítést. Egyéb apró javításokat is el tudna végezni. Köszönettel elfogadtuk a segítségét.

Nemrég a baba-mama szobában kellett felfúrni karnisokat, árnyékolókat és egyéb kiegészítőket. Össze kellett rakni a megvásárolt fotelokat és polcokat. Itt is egyik gyülekezeti tagunk ajánlotta fel a segítségét. Sokan sokféleképen tudnak segíteni és minden segítség jól jön. Hálásan köszönjük! Ami közös a fenti történetekben, hogy mindenki szöszölve segített.

Erre a szöszölve segítésre szeretnék bíztatni most minden gyülekezeti tagot, amikor az adó egy százalékának felajánlásáról dönt. Az idei évben beérkező összeget a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő testvéreink megsegítésére szeretnénk felhasználni. Előző évben a templom felújításra kértük a felajánlásokat és összesen 546.673 Ft érkezett a számlánkra. Nagyon köszönjük és örülnénk ha az idei évben is hasonló támogatást kapna a megfogalmazott cél!

A tényleges felhasználásról nem a kuratórium fog dönteni. Mi csak fogadjuk az adományokat és átadjuk az egyházközségnek. Ha valaki az adója egy százalékán túlmenően is szeretné támogatni ezt a nemes célt, az alapítvány számlájára tud utalni: Gödöllői Református Egyházi Alapítvány 10103836-12661239-00000002. A közleményben jelölni kell, hogy „koronavírus”.

[Csiki Zoltán] kuratóriumi elnök

By admin