MÁJUS 2-tól istentiszteletek a templomban

Kérjük azokat, akik a hőemelkedés, láz, nátha, légúti betegségek akár legenyhébb tüneteit tapasztalják magukon, vagy a velük egy háztartásban élők közül beteg valaki, hogy az érintettség idejéig ne vegyenek részt az Istentiszteleten, maradjanak otthonaikban és az online közvetítést kövessék!

A kormányzati előírásnak megfelelően az Istentiszteleten részvevőknek kötelező a maszk használata, kivéve a szolgálattevőknek a szolgálatvégzés idejére. A maszkot mindenkinek magának kell biztosítani önmaga számára. A maszkot a templomtérben tartózkodás alatt (Istentisztelet előtt és után is) végig hordani kell!

Érkezéskor mindenkinek a kezét fertőtleníteni kell a főbejáratnál elhelyezett készülék segítségével. A mosdókban is biztosítjuk a kézmosás, fertőtlenítés lehetőségét.

Az ülésrend a házigazda/presbiter útmutatása alapján történik: megérkezés, kézfertőtlenítés után csak az általuk kijelölt helyre üljünk le. A nem egy családhoz tartozók között a másfél-két méter távolságtartás a templomban tartózkodás teljes ideje alatt betartandó. A családok együtt ülnek, tőlük a megszabott távolságra a többi család/személy.

Előírás, hogy az ablakoknak (bukóra) nyitva kell lennie, valamint az ajtóknak is, hogy a szellőzést biztosítsuk.

A templom termeinek és tárgyainak takarítását, fertőtlenítését folyamatosan biztosítjuk.

Egyházunk a közös éneklés korlátozását kérte: azt tanácsolták, hogy maximum két ének legyen egy-két versszakkal. Ennek megfelelően a kezdő és záró éneket énekeljük közösen (alatta kötelező a maszk viselése).

Az Istentisztelet végén sem lehet “tömörülés” a templomtérben. A kivonulásnak sorrendje van, amit a lelkipásztor közöl, ehhez mindkét kijáratot igénybe kell venni.

Az Istentisztelet végén a beszélgetések a kellő távolságban (másfél-két méter) megtartása mellett a templom előtti téren és a templom udvarán történjenek meg, kerülve a belső terek használatát.

Az üdvözlés, elköszönés alkalmával, de a személyes beszélgetések során is a testi kontaktus formáit mindenkinek mellőznie kell!

Minden hétköznapi alkalom a nyári szünetig az internetes térben, pl. Zoom, Discord rendszereken keresztül kerül megtartásra.

By admin