Reggeli gondolatok 05.15

Gyorsan jött, hogyan fog elmenni? Egyre jobban az van a levegőben hogy ki fogják nyitni a világot: a munkahelyeket, a parkokat, templomokat. Van ami jól megy home office-ban is, de az élet mégsem megy jól. így.  Még akik online élnek azoknak is van testük, enniük kell és mozogniuk és egy idő után találkozni és kezet fogni rég nem látott szeretteikkel. Nekik is ki kell menni néha a világba amit talán ki fognak nyitni hamarosan. 

 

Viszont nem látom hogy bárki is foglalkozna-e a tanulságokkal? Ha más nem, akkor majd mi. A hívő élet ugyanis reflektáló élet. Isten és önmagunk ismerete mindennek az alapja, mondja Kálvin. Minden ami történik része az üdvtörténetnek. Minden nap végén vissza adunk Istennek egy napot hálával és bűnbánattal: Kaptuk ma a pénteket és így meg így használtuk el…. Hála a lehetőségekért és bűnbánat az eltékozolt lehetőségek miatt.  

A nagyobb időszakoknak is van tanulsága és lehetősége. Ha jó a megérzésünk és lassan kinyitják a világot, akkor milyen tanulságokkal fogunk benne részt venni? Mit tanultunk meg Istenről, magunkról, a világról az elmúlt hetekben? Talán itt az ideje hogy erről gondolkozzunk, beszélgessünk Istennel, családtagokkal. Talán itt az ideje, hogy szokássá tegyük felismeréseinket. Pl. ha ritkábban és/vagy kevesebbet vásároltunk, fogyasztottunk mostanában, maradhatna így… Ha többet adakoztunk és figyeltünk gyülekezetünkre és testvéreinkre… talán maradhatna így. .. Ha többet érdeklődtünk más emberek felől… maradhatna így. ...Ha többet sétáltunk, többet olvastunk Bibliát...maradhatna így.  Ha elkezdtünk gyalog és/vagy biciklivel közelekedni a városban jó lenne megtartani ezt az új szokást. Sokfélék vagyunk sokféle megfigyelés és tanulság lehet a birtokunkban. Az itt felsoroltak csak inspirációként lettel leírva, hogy mindannyian kezdjük el gondolkodni az saját tapasztalatainkról. 

 

Szeretettel: Balogh Tamás 

 
Ön itt van: Kezdőlap Alkalmak Reggeli gondolatok Reggeli gondolatok 05.15

Elérhetőségek

  • Tel/Fax: +36 28 410 191
  • Email:
    godollo@reformatus.hu
  • Levelezési cím:
    2100 Gödöllő, Szabadság tér 9.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


 

Lelkészi Hivatal

A Lelkészi hivatal hétfő, szerda, pénteki
napokon8-12 óráig újra nyitva tart.
Telefon: 06 28 554-821

Látogatóink

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Gyülekezetünk számlaszáma

10700196-44800507-51100005
Kérjük utalásánál a közlemény mezőben tüntesse fel az utcanevet és házszámot is.
Külföldi utalás esetén:
   SWIFT: CIBHHUHB
   IBAN: HU74-1070-0196-4480-0507-5110-0005