minimed 670g Jāmtāra

HITTAN OKTATÁS

1. ISKOLAI HITTANOKTATÁS

Gyülekezetünk minden olyan iskolában tart hitoktatást, ahol arra megfelelő számú jelentkező van. A Szent Imrében az órák délelőtt az órarendbe illesztve; a Premontreiben a tanítás után vannak. A többi önkormányzati iskolában is vannak hittanos csoportok.

Szeretettel várjuk minden iskolás gyermek – illetve szüleik – jelentkezését; akár a lelkészi hivatalban, akár az iskolában

A hittan oktatás célja, hogy a gyermekek megismerjék Istent és önmagunkat. Az órákon alapvető emberi értékekkel (becsület, tisztelet) foglalkozunk és a gyülekezet további gyermek-programjaiba segítjük beilleszkedni a gyermekeket.

Az órákon énekelünk, megtanulunk önállóan imádkozni. A Biblia történeteit ismerjük meg színes képek illusztrációjával, és megvizsgáljuk, hogy mit jelentenek ezek nekünk. Majd a történettel kapcsolatos feladatokat, találós kérdéseket, rejtvényeket oldunk meg, játszunk, életszituációkat rögtönzünk.


2. ÓVODAI HITTANOKTATÁS

Óvodás korú gyermekek számára is tartunk hittan foglalkozásokat minden olyan óvodában, ahol erre igény és lehetőség van; a délutáni alvás után, 15 órától.

Várjuk a kis-, közép-, és nagycsoportos gyermekeket. A keresztség nem feltétel.

Az órákon megismerkedünk Istennel és alapvető emberi értékekkel. Énekeket, imádságokat tanulunk, és a gyermekek egy-egy mese keretében ismerik meg a Biblia történeteit, amit színezés vagy játék követ.


Érdeklődni Lénárd Zsuzsannánál lehetséges.


Álláshirdetés (Hitoktató)

A Gödöllői Református Egyházközség szeptemberi belépéssel, előírt képesítéssel rendelkező, teljes munkaidős református hitoktató munkatársat keres.

Munkavégzés helye:  Gödöllői általános iskolák, óvodák.
Feladatai: Kötelezően választható és a fakultatív hitoktatás feladatainak végzése a vezető lelkipásztor szakmai irányítása, felügyelete mellett.
Bérezés a Pedagógus Bértábla besorolása szerint.
Nem helyben lakónak a lakhatás megoldásában az Egyházközség átmeneti segítséget tud nyújtani.
Jelentkezni lehet szakmai önéletrajz és motivációs levél benyújtásával az Egyházközség lelkészi hivatalánál, 2014. 06.15 .-ig

2100 Gödöllő, Szabadság tér 9
Tel: +36 28 410 190
E-mail: lelkeszihivatal@refgodollo.org, vagy godollo@reformatus.hu

Elbírálási határidő: 2014. 06. 20.
 

Hittan oktatási tudnivalók

A következő tanévtől jenetősen átalakul a hitoktatás hazánkban. Az általános iskolákban bevezetik az erkölcstan oktatást, vagy helyette választhatóan a hit és erkölcstan oktatását. Erről a szeptemberben iskolát kezdő gyerekek szüleinek április 8. vagy 9.-én az iskolai beiratkozáskor írásban nyilatkozni kell. Gödöllő minden általános iskolájában tervezzük a szeptembertől induló hitoktatást.

Az 5. osztályba lépő gyerekek szüleinek május 20.-ig kell nyilatkozniuk ugyanerről. Jelenlegi ismereteink szerint minden évben döntehtünk arról hogy melyik hit vagy erkölcstan oktatásban kíván részesülni a gyermek. A tankönyvek ingyenesek lesznek és szakképzett oktatók tanítják a hittant az országos kerettanterv alapján.

Bővebb információkat kaphatnak a hitoktatásról (törvények, tarnterv, stb.) a következő oldalakon: http://www.reformatus.hu, http://www.refpedi.hu.

Ön itt van: Kezdőlap Alkalmak Hittan oktatás

Elérhetőségek

  • Tel/Fax: +36 28 410 191
  • Email:
    godollo@reformatus.hu
  • Levelezési cím:
    2100 Gödöllő, Szabadság tér 9.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


 

Lelkészi Hivatal

A Lelkészi hivatal hétfő, szerda, pénteki
napokon 8-12 óráig újra nyitva tart.
Telefon: 06 28 410-191

Látogatóink

Oldalainkat 34 vendég és 0 tag böngészi

Gyülekezetünk számlaszáma

10700196-44800507-51100005
Kérjük utalásánál a közlemény mezőben tüntesse fel az utcanevet és házszámot is.
Külföldi utalás esetén:
   SWIFT: CIBHHUHB
   IBAN: HU74-1070-0196-4480-0507-5110-0005