https://diabetesfrees.com/

ÖRÖKZÖLD BIBLIAKÖR

Az ÖRÖKZÖLD BIBLIAKÖR minden páratlan hét péntekjén 17 órai kezdettel tartja alkalmait a 2. gyülekezeti teremben a nyári szünet kivételével.

Az egyik igei, a másik közéleti jellegű alkalom.

Az összejövetelek kiváló lehetőséget jelentenek Isten igéjének mind jobb megismerésére.

A bibliai alkalmakat felváltva követik a közéleti foglalkozások (ünnepi megemlékezések, irodalmi, hely-, művelődés- és vallástörténeti előadások, közérdeklődésre alkalmas témák megbeszélése).

Szeretettel várjuk az 50–60 év felettieket!

Időpont: páratlan hetek péntekjei 17:00
Helyszín: gyülekezeti 2.

Egyházzenéről az Örökzöld bibliakörben

Május 24.-én (pénteken) 18 órától Hamar István lesz az Örökzöld bibliakör vendége, aki az egyházzenéről tart előadást.

Hamar István harmincöt éven át volt a szolnoki gyülekezet lelkipásztora. Az elmúlt években igehirdetéssel, illetve Húsvéti evangelizációs sorozattal is szolgált gyülekezetünkben. Több évtized válogatott igehirdetéseit az Én is ember vagyok című könyvében adta közre, amely nagy siker volt könyvasztalunk terjesztésében is.

Lelkészi szolgálata mellett, vagy talán inkább annak szerves részeként, sokat és elkötelezetten foglalkozott a református egyházzenével, a gyülekezeti éneklés továbbfejlesztésével.
Pénteki előadásában hallhatunk és beszélgethetünk majd egyházzenei munkásságáról, magáról a gyülekezeti éneklés liturgiai szerepéről, formáiról, irányzatairól.

Az Örökzöldek szeretettel várnak életkortól függetlenül mindenkit, aki szereti egyházi énekeinket és érdekli a gyülekezeti éneklés ügye!
 

Az Örökzöld Bibliakör vendége dr. Benke György

Az Örökzöld Bibliakör vendége május 10-én dr. Benke György nyugalmazott lelkipásztor, a Sárospataki Teológia professzora, volt dékánja lesz. Az imateremben 17 órai kezdettel tartja meg előadását az író, Nyírő József keresztyénségéről. Szeretettel várunk mindenkit.

Az örökzöldek 2013 április 12.-i alkalma

A legutóbbi április 12-i Örökzöld alkalmon Kiss Gézáné Erzsike néni egyéni, közvetlen, hiteles stílusú bizonyságtételét hallgattuk meg.

Erzsike néni saját tapasztalata alapján elmondta: nagyon fontos, hogy a gyerekek hitben imádságos környezetben nőjenek fel.

Aktív munkás éveiben a vendéglátó iparban dolgozott, ahol vasárnap és ünnepnapon is szolgálatbankellettlennie. Egy vasárnapi harangszó indított el benne egy fogadalmat, hogy nyugdíjas éveiben nem hagy ki egy igehirdetést sem és részt vesz a gyülekezeti alkalmakon. Istennek adott hálával ezt a fogadalmát következetesen megtartja.

Elmondta Erzsike néni a napi Biblia olvasáson kívül rendszeresen olvas hitmélyítő könyveket. Nagyon szereti Gyökössy Endrét, Joó Sándort, Cseri Kálmánt… az előadásán ezekből a könyvekből olvasott fel.

Végezetül imádkozáshoz adott tanácsot: Ha imádkozunk nem baj ha nem hangzik szépen, az fontos, hogy szívből jöjjön!

Köszönjük Erzsike néninek az előadását és a bíztatását, hogy mások előtt is beszéljünk hitünkről és Úr Jézus Krisztusról.

Az örökzöld következő összejövetele április 26-án délután 6 órakor lesz, ahol P. Tóth Zoltán és felesége Zsuzsa élménybeszámolót fog tartani a Finnországi kirándulásukról SUOMI címmel. Szeretettel várjuk az örökzöldekhez nemcsak az 50-60 év felettieket!

Szervezők

Ön itt van: Kezdőlap Alkalmak Tematikus alkalmak Örökzöld bibliakör

Elérhetőségek

  • Tel/Fax: +36 28 410 191
  • Email:
    godollo@reformatus.hu
  • Levelezési cím:
    2100 Gödöllő, Szabadság tér 9.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


 

Lelkészi Hivatal

A Lelkészi hivatal hétfő, szerda, pénteki
napokon 8-12 óráig újra nyitva tart.
Telefon: 06 28 410-191

Látogatóink

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi

Gyülekezetünk számlaszáma

10700196-44800507-51100005
Kérjük utalásánál a közlemény mezőben tüntesse fel az utcanevet és házszámot is.
Külföldi utalás esetén:
   SWIFT: CIBHHUHB
   IBAN: HU74-1070-0196-4480-0507-5110-0005