FELNŐTT-TANÍTVÁNYKÉPZŐ

Gyülekezetünkben zajlik  felnőttanítványképzés ami a felnőttkonfirmációs foglalkozásból nőtt ki. A felnőttkonfirmáció továbbra is zajlik de már nem csak konfirmálóknak hanem felnőtt hívőknek, akik megtértek és szeretnének a hitbeli nagykorúság felé haladni.

Az oktatás jelenleg egy tanéves ami a konfirmálóknál a konfirmációval zárul, a tanítványképzősöknek nincs újra konfirmáció. A kurzus anyaga és felépítése jelentősen eltér mélységében és jellegében a gyermekkonfirmációtól, ezért érdemes bekapcsolódni azoknak is akik a már gyermekként konfirmáltak. Három tanegység van a tanévben az ókeresztyén hagyományokat kissé felelevenítve:

Az első egység szeptembertől Karácsonyig tart " A gondolkodás átalakítása" címmel. Itt a református hitvallások megismerése, elemzése, a református hittudat és identitás megismerése és kialakítása. "Mit és miért gondol egy református keresztyén ember a.........-ról. A kipontozott részbe pedig a Helvét Hitvallás és Heidelbergi káté úrnapi címei kerülnek hétről hétre. Pl. Szentírás értelmezés, egyház, Isten megismerése, református gondolkozásunk jellegzetességei stb.

A második tanegység újévtől húsvétig tart "Az életvitel átalakítása" címmel. Az első tanegység azzal foglalkozik hogy mit hiszünk, a második pedig azzal, hogy mit jelent hívőként élni? A teológiai ismereteink gyakorlatba helyezése a cél, mégpedig úgy hogy a 10 parancsolatot vesszük végig ahol szinte minden mai etikai kérdésünk terítékre kerül valamelyik vasárnap az etikus bérezéstől kezdve a haza, globe -village  gondolatkörön át a homoszexualitásig vagy szexuáletikáig. A keresztyén életvezetés tanulóalkalmai és műhelye ez a tanegység.

A harmadik tanegység a "gyülekezetismeret" ami bevezet a gyülekezet belső életébe, segít elhelyezkedni, meggyökerezni, támogató közösséget és szolgálatot találni.  Ez Húsvét és pünkösd között zajlik. A közösségi jelleget szolgálja az, hogy a tagok végig az egész év folyamán kapnak egy támogató imacsoportot egymás személyében. a csoprottagok egymásért és együtt is tudnak imádkozni az év során.

Jó lenne ha sikerülne a képzést 2 évesre bővíteni, és akkor a konfirmáció az első év végén lenne, ami után még lenne egy év gyülekezeti bibliaiskola. Jelenleg ez tervezés, előkészítés alatt van, talán el is tud indulni szeptembertől. (Bibliaismeret, gyakorlati hermeneütika, igetnaulmányozási módszertan, alapvető lelkiségi gyakorlatok  bemutatása és tanítása otthoni csendességre, szolgálatra felkészítés és kevés lelkigondozói és önismereti képzés van a jelenlegi előkészítésben.)   Ezért kérem is hogy imádkozzunk minél többen, minél többet

Időpont: vasárnap 11:00
Helyszín: gyülekezti 1.

Konfirmációs tennivalók

Felnőtt tanítványképző csoport indul keresztelkedni, konfirmálni vagy szolgálatra felkészülni vágyók számára vasárnap reggel 9 órától a gyülekezeti teremben.
 
Gyermekkonfirmációs képzés indul vasárnap istentisztelet után a gyülekezeti teremben.
Ön itt van: Kezdőlap Alkalmak Tematikus alkalmak Felnőtt tanítványképző

Elérhetőségek

  • Tel/Fax: +36 28 410 191
  • Email:
    godollo@reformatus.hu
  • Levelezési cím:
    2100 Gödöllő, Szabadság tér 9.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


 

Lelkészi Hivatal

A Lelkészi hivatal hétfő, szerda, pénteki
napokon8-12 óráig újra nyitva tart.
Telefon: 06 28 554-821

Látogatóink

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi

Gyülekezetünk számlaszáma

10700196-44800507-51100005
Kérjük utalásánál a közlemény mezőben tüntesse fel az utcanevet és házszámot is.
Külföldi utalás esetén:
   SWIFT: CIBHHUHB
   IBAN: HU74-1070-0196-4480-0507-5110-0005